Bereken besparing

Purchase-to-Pay automatisering levert méér op dan de besparing op gereduceerd handmatige verwerking van inkomende facturen. P2P automatisering vraagt vroeg of laat om het onder beheer krijgen van uitgaven en dat brengt een aantal voordelen met zich mee. 

Méér dan administratieve lastenverlichting

Purchase-to-pay automatisering biedt diverse besparingskansen. Uiteraard vraagt het om veel minder arbeid bij accounts payable; facturen van leveranciers worden geconverteerd naar gestandaardiseerde databestanden die automatisch gecodeerd, gevalideerd én goedgekeurd kunnen worden.

Daarnaast biedt automatische factuurverwerking veel meer controle op het betalen van leveranciers. Dat is niet alleen voordelig voor het beheren van de kasstroom, maar het kan ook korting opleveren voor snelle betalingen. Mits daar natuurlijk afspraken over zijn gemaakt met de leverancier. En óm een geautomatiseerd purchase-to-pay proces te realiseren, is een goede samenwerking met leveranciers sowieso een vereiste. Tijdens onderhandeling over een contract kan naast prijsafspraken, een dergelijke korting worden meegenomen. Als de “business” middels slimme tooling ook nog eens gedirigeerd wordt hun uitgaven alleen bij deze leveranciers te doen, worden de financiële voordelen gemaximaliseerd.

Besparingscalculator

Om gevoel te krijgen bij potentiële besparingen die in het purchase-to-pay proces behaald kunnen worden, kunt u gebruik maken van onderstaande calculator. Het model achter deze calculator alsmede de default waarden die zijn ingegeven, zijn gebaseerd op het onderzoek van Forrester Research Inc.

Toelichting

Facturen per FTE: 25.000 facturen en (veel) meer is haalbaar als factuurverwerking écht geautomatiseerd verloopt. Facturen komen automatisch binnen en worden automatisch gecodeerd, gevalideerd én goedgekeurd op basis van diverse informatiebronnen, waaronder stamgegevens in een ERP systeem en inkooporders en contracten. Bij een semi-geautomatiseerd proces, waarbij facturen nog door budgethouders goedgekeurd moeten worden, is een gemiddelde van 15.000 facturen realistisch. Bij handmatige factuurverwerking, waarbij facturen, PDF en gescand, nog door een OCR programma semi-handmatig gecodeerd en gevalideerd moeten worden, is een gemiddelde van 7.000 facturen realistisch.

Besparingen op uitgaven onder beheer: Door P2P automatisering en het onder beheer krijgen van uitgaven, worden diverse voordelen behaald. De business wordt veel meer “gedwongen” onder contracten en betaalplannen bestellingen te verrichten, zo niet, dan kan dit heel snel worden geïdentificeerd en gecorrigeerd. Of wordt het makkelijk om (automatisch) verschillen tussen de bestelling en de factuur te identificeren, waarop actie naar de leverancier kan worden genomen in de vorm van creditnota’s.

Waarom ICreative

ICreative levert als Basware en Kofax partner, e-facturatie en purchase-to-pay oplossingen aan ondernemingen, instellingen en overheden. Onze oplossingen bieden meer controle op bedrijfsuitgaven en minder complexiteit van inkoop en factuurverwerking.

Technologie Partner

Wij hebben veel ondernemingen geholpen met implementatie én support van Basware en Kofax producten. In Nederland en ver daarbuiten.

Kennis Partner

ICreative heeft in de afgelopen 15 jaar veel kennis opgedaan over purchase-to-pay, e-facturatie en verandermanagement. Kennis die wij graag met u delen.

Excellence Partner

Waar onze leveranciers stoppen, gaan wij verder met complementaire diensten, zoals geautomatiseerde kwaliteitscontrole op inkomende facturen.

Wij staan voor u klaar!

Vragen over purchase-to-pay of e-facturatie? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Alleen aanmelden voor de nieuwsbrief kan natuurlijk ook!