Basware Network

Basware biedt met het Basware Network het grootste open netwerk in de wereld aan waar any-to-any conversie van facturen en bestellingen plaatsvindt. Ruim 1 miljoen leveranciers en kopers versturen en ontvangen facturen en bestellingen in het exacte format dat zij wensen. Maar het netwerk biedt meer…

Any-to-any Document Conversie

E-facturatie, oftewel het ontvangen, verwerken en opslaan van facturen in een databestand (XML), biedt veel voordelen ten opzichte van papieren facturen en PDF facturen. Desondanks gaat de adoptie van e-facturatie langzaam en wordt 90% van alle facturen in de wereld handmatig verwerkt.

Om de adoptie te versnellen zal de wederzijdse afhankelijkheid opgeheven moeten worden. Basware levert met het Basware Network het grootste en snelstgroeiende netwerk in de wereld aan waar any-to-any conversie van facturen en orders plaatsvindt.

Leveranciers kunnen hun facturen in ieder format sturen naar het Basware Network. In dit netwerk worden facturen geconverteerd naar een gestandaardiseerd databestand dat direct in een boekhoudpakket of purchase to pay systeem verwerkt kan worden.

Het netwerk werkt twee kanten op. Daarmee is het geschikt zowel voor purchase to pay automatisering als order to cash automatisering.

Online Archivering Facturen

Als facturen door het Basware Network worden verstuurd, ligt het voor de hand om de facturen daar op te slaan. Het Basware Network biedt de mogelijkheid voor het archiveren van facturen aan. Alle facturen die worden verwerkt, zowel die van leveranciers als facturen die naar klanten worden verstuurd, worden in het Basware Network opgeslagen. Naast het voordeel van online opslag vindt archivering ook volledig plaats in overeenstemming met BTW en GST wetgeving in ruim 30 landen. En als die wetten veranderen dan het archiveringsproces daar direct op aangepast.

Iedere factuur die wordt opgeslagen wordt voorzien van een markering en time-stamp. De facturen zijn te allen tijden op te vragen, al blijft het origineel in ongewijzigde vorm bestaan.

icreative purchase to pay intersnack

Case Study | Intersnack

De afdeling van crediteurenbeheerder Thomas Wijnberg bevindt zich op hetzelfde terrein als de fabriek in Doetinchem waar ze noten verwerken en pindakaas maken. Dat ruikt niet alleen lekker, het was ook makkelijk toen ze eind 2017 de nieuwe purchase to pay software van Basware Alusta invoerden. Toen Thomas in 2010 bij Intersnack begon, telde de afdeling boekhouding nog 7 medewerkers. Nu zijn ze nog met z’n drieën. En deden ze toen 100 facturen per dag, nu doen ze er minstens 150.

Financiering

Het netwerk van Basware biedt diverse financieringsdiensten aan die ten goede komen aan de cash flow van zowel uw onderneming als die van uw leveranciers. Met de financieringsdiensten kunt u bepalen wanneer u wilt betalen, hoe u wilt betalen en of u betalingen wilt financieren voor leveranciers. Deze programma’s zijn zeer flexibel en hangen onder meer af van aantal leveranciers, order volumes en rentestand.

Zo kunnen programma’s opgesteld worden naar leveranciers toe waarmee kortingen bedongen kunnen worden tegen snellere betaling van facturen. En biedt Basware de mogelijkheid aan om betalingstermen te verruimen en tegelijkertijd leveranciers sneller te betalen, waarmee het werkkapitaal voor beide partijen wordt verbeterd. Dit laatste is met name interessant voor leveranciers waarmee de transactiewaarde gering is.

Marktplaats

Het netwerk van Basware biedt naast de conversie-dienst nog meer diensten aan, zoals een platform waarmee bedrijven heel makkelijk producten bij hun leveranciers kunnen inkopen. Dankzij dit netwerk kunnen preferred suppliers e-catalogi uploaden, waarmee de producten direct toegankelijk worden in de inkoopoplossing van Basware.

Het voordeel van deze koppeling is niet alleen gemak, maar ook om uitgaven binnen afgesproken, contractuele kaders te sturen. De kans op uitgaven die niet onder beheer vallen, en daarmee niet onder contracten, neemt er sterk door af.

Wijzigingen die door leveranciers in hun e-catalogi worden doorgevoerd, worden direct uitgelicht teneinde compliance met contracten te borgen en actie richting de leverancier te kunnen ondernemen.

Wij staan voor u klaar!

Vragen over purchase-to-pay of e-facturatie?
Neem gerust contact met ons op.

+31 (0) 318 49 31 50
Oortlaan 2
6716 WD, Ede
The Netherlands