Basware

Basware is wereldwijd een toonaangevende leverancier van source-to-pay software voor omvangrijke ondernemingen en instellingen. Daarnaast biedt Basware een wereldwijd netwerk aan waarmee transacties tussen leveranciers en klanten op elkaar kunnen worden aangesloten. 

Purchase-to-Pay Software

Basware is de toonaangevende leverancier van source-to-pay software voor grote bedrijven, overheden en instellingen. Met Basware kunnen bedrijven hun purchase-to-pay proces volledig digitaliseren, standaardiseren en automatiseren.

Basware is een cloud-based applicatie dat op Amazon Web Services draait en als SaaS-oplossing wordt aangeboden. Dankzij deze oplossing kunnen ondernemingen leveranciers sourcen, contracten beheren, werknemers onder beheer zelf laten inkopen, en facturen volledig automatisch verwerken.

Omdat een volledig geautomatiseerd systeem afhankelijk is van de samenwerking met leveranciers, biedt Basware daarnaast een open business netwerk aan, het Basware Network, waarin documenten als orders en facturen tussen leveranciers en klanten geconverteerd worden naar een format die de ontvangende partij wenst.

Een leverancier stuurt bijvoorbeeld een PDF factuur naar een klant, via het Basware Netwerk, waarna de klant deze factuur in bijvoorbeeld een XML bestand ontvangt.

Daarmee levert Basware dus een end-to-end oplossing voor bedrijven, waarmee de complexiteit van het inkoop tot betalingsproces terug wordt gebracht en tevens meer controle op het proces wordt verkregen.

Handmatige interventies zijn dan alleen nog vereist om uitzonderingen te managen.

basware logo klein
Oprichting
1985, Espoo, Finland
Hoofdkantoor Espoo, FinlandFIN
Directie Vesa Tykkyläinen, CEO; Niclas Rosenlew, CFO
Werknemers 1889
Beurs Nasdaq Helsinki: BAS1V
Omzet
148,6 miljoen (2016)

Basware Trainingen

case study Low & Bonar

Case study | Low & Bonar

In Arnhem bevindt zich ook het financial shared servicecentrum van Low & Bonar. De invoering en overschakeling naar de nieuwe P2P programma’s door ICreative verliep vrijwel moeiteloos. Martijn vond het een spannend moment: “We hebben hier een treintje rijden van meer dan 200 facturen per dag, en dat treintje wil je niet stil hebben.” De manier waarop de hick-ups bij de omschakeling werden aangepakt, vormde voor Marc een bevestiging de juiste partij gekozen te hebben

Basware en ICreative

Software maakt nog geen oplossing. De software moet worden vertaald naar een oplossing. Die vertaling, daar zorgen wij voor. ICreative is wereldwijd de meest ervaren implementatie- en kennispartner van Basware. Maar we doen méér.

Wij automatiseren uw purchase-to-pay proces en ondersteunen de werking ervan middels ons service center en Academy. Volledige automatisering is het doel, maar dit is nooit in één slag te realiseren. Samen met ons team van consultants en onze additionele diensten gaan we werken aan purchase-to-pay excellence.

Voorbeelden van onze additionele diensten zijn kwaliteitscontrole én verrijkking op inkomende facturen, het aansluiten van leveranciers op het Basware Network, en het inzetten van robotic process automation voor bepaalde terugkerende handelingen in de periferie van purchase-to-pay.

Wij ondersteunen hoofdzakelijk omvangrijke ondernemingen en instellingen en hebben ruime ervaring met internationale roll-outs.

1

SPENDANALYSE

2

SOURCING & CONTRACTING

3

INKOOP

4

FACTUURVERWERKING

5

E-FACTURATIE & E-PROCUREMENT

6

LEVERANCIERSMANAGEMENT

purchase-to-pay